Informatie herplaatser 2401022

Boris, reu, standaard/groot, fawn(abrikoos), 2 jaar

Details

Woonplaats Oldeberkoop
Reden herplaatsing probleem in de roedel
Gesteriliseerd/gecastreerd Nee
Stamboom aanwezig Nee
Gewend aan kinderen? Nee
Gewend aan andere huisdieren? Ja
Gevraagde vergoeding €250 -  € 500

Beschrijving

Wij zijn op zoek naar een fijne plek voor Boris. Hij is gewend aan een rustige omgeving op het Friese platteland. Daarom zoeken wij geen plekje in de drukke stad voor hem. Hij is hier 2,5 jaar geleden als pup komen wonen in onze roedel en onze Devon Rex katten. Hij heeft geen stamboom, zijn vader wel, moeder niet. Beide ouders getest op HD, ED en Patella Luxatie en hier vrij van. Testresultatenzijn uiteraard in te zien! Het is een lieve, wel wat onzekere hond, die het prima kan vinden met de andere honden en ook geen problemen heeft met onze katten. Maar helaas is onze andere reu de roedel leider en onderdrukt hem en dat is best zielig om te zien. Hij komt tijdens de wandeling dan ook na de eerste uitgelaten renbeurt vaak bij ons lopen. Soms zijn de heren vriendjes, soms wordt Boris even duidelijk gemaakt dat hij lager in rang is! Wij gunnen hem meer plezier en aandacht zonder telkens het onderspit te moeten delven. Dus een plekje als enige hond of een niet dominante teef. Een reu is niet de juiste optie en geen verbetering die wij hem zo graag gunnen. Hij is wel waaks, heeft niet heel veel jachtinstinct maar gaat in de roedel wel blaffend naar een hond toe die ze tegenkomen. In de roedel kan hij stoer doen! Hij heeft verder geen problemen met andere honden en hoe hij zal reageren als hij alleen is, is ons niet bekend. Waarschijnlijk minder stoer in zijn uppie! Maar hij is zeker niet agressief! Hij is gewend om dagelijks naar het bos te gaan en daar los te lopen. Hij reageert goed op een jachtfluitje. Trimmen en thuis vacht onderhoud is geen probleem.

Hij kan bij ons prima een paar uurtjes alleen zijn (in de roedel), maar is dat zeker niet elke dag gewend en ook niet gewenst.

Hij eet ’s morgens geperste brokken (Cavom) en ’s avonds kvv vers vlees (wat hij het lekkerste vindt). Hij houdt van aandacht en knuffels, maar moet uiteraard wel de tijd krijgen om aan je te wennen. Kennismaken vinden wij heel belangrijk en van beide kanten een goed gevoel hieraan overhouden.

Wie geeft Boris zijn verdiende fijne plek met veel aandacht, tijd en wandelingen? Dan geeft hij een hoop knuffels en gezelligheid terug! Heeft echt de wil om je vriendje te zijn.

Het ideale plekje zou zijn een huis met tuin, rustige personen zonder kinderen. Onze kleinkinderen is hij lief voor maar door zijn onzekerheid wat angstig voor onverwachte bewegingen/geluiden die kinderen nu eenmaal maken.

Iemand die veel tijd heeft om elke dag de natuur in te gaan en hem los kan laten rennen en ervaring heeft met een wat onzekere hond. Dus ook Boris sturing kan geven als hij dingen wat eng vindt. Rustig maar wel duidelijkheid aangeven wat je van Boris verwacht. Eventueel een niet dominant, stabiel teefje zou kunnen als het klikt.

Wanneer je Boris een warme mand wilt bieden, voldoende tijd hebt en lekker aan de wandel wilt met hem verwachten wij een e-mail waarin je jezelf en gezin voorstelt, de woonomgeving en wat je Boris te bieden hebt. Wanneer dat goed voelt zal telefonisch contact volgen en dan eventueel een afspraak voor kennismaking en wandeling met Boris. Daarna kunnen we van beide kanten er even rustig en goed over nadenken alvorens Boris daadwerkelijk zal gaan verhuizen.

.

Foto's

Boris1

Boris3

Boris2

 Interesse?

Mail met Mirjam Flierman: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter