Wat komt er kijken bij de aanschaf van een pup?

Bezint eer gij begintpups2

Je hebt besloten tot de aanschaf van een pup.

Dat doe je niet zomaar.

In feite sluit je een soort contract om minstens tien(!) jaar de zorgplicht voor een hond op je te nemen, hoe lief en leuk een pup er ook uitziet. Slaap er nog een nachtje over als je het niet helemaal zeker weet.

Het opvoeden van een pup kost veel tijd. Je kunt er beter niet aan beginnen als je al tijd tekort hebt. 

Meer dan één?

Laat je niet verleiden tot het kopen van twee pups, zelfs al krijg je de tweede gratis. Het is héél moeilijk om met twee pups tegelijk een band op te bouwen. Ze trekken vaak heel erg naar elkaar toe met alle gevolgen van dien, zoals samen erop uit trekken (weglopen), wild najagen (samen is altijd leuker), kattekwaad uithalen en ander fraais.

Na een paar jaar een pup erbij is een beter idee.

Je zou er over kunnen denken als je véél ruimte hebt op een groot eigen terrein, waar de honden samen los kunnen lopen. Heb je die ruimte niet, kies dan sowieso niet voor een reu en een teef. De reu zal beslist de neiging hebben om in huis zijn sporen uit te gaan zetten. En dat is voor mensen niet aangenaam.

teener1Noblesse oblige

Je kiest met een poedel voor een rashond. Een hond met karakter. Dat moet toch wel een klein beetje bij je huisgenoten passen.

 

 

 

 

Tot slot: de prijs

kleuter1

Laat je niet in verleiding brengen door een abnormaal lage puppy-prijs.

Van op verantwoorde manier gezonde poedels fokken wordt je als fokker over het algemeen niet rijk. Het is in belangrijke mate liefdewerk.

Kijk dus vooral naar de uitslagen van de tests. Let op de socialisatie en de omstandigheden waarin de honden worden gehouden. Maak daarna een afweging of de pup de prijs waard is.

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter