vlag UK

vlag FR

vlag DE

 

Interesselijst poedelpups

poedelpupsAls rasvereniging willen we graag weten wie er op zoek is naar een poedelpup en wat voor kleur en maat (slag).

Om dat te weten te komen zijn we eind 2019 begonnen met het aanleggen van een interesselijst. 

Meer dan tweeduizend poedelliefhebbers hebben inmiddels hun wensen kenbaar gemaakt. Hartelijk dank daarvoor! We wisten wel dat ons prachtige ras erg geliefd is, maar het aantal reacties heeft ons toch wel beetje verrast. 

Dankzij al die met veel enthousiasme ingevulde vragenlijsten kunnen we precies de juiste mensen op de hoogte houden wanneer er een nestje pups in aantocht is van een bepaald slag en een bepaalde kleur. Die kunnen dan een pup reserveren. Hoeveel reutjes en teefjes er in een nest zullen zitten weten we natuurlijk niet. Dat is ook voor de fokkers altijd weer een verrassing. 

En we doen het niet voor niets:  "Compliment voor de wijze waarop jullie alles organiseren!", zo luidt één van de reacties. Zeker als er een pup kon worden aangeschaft via de interesselijst. 

De 'oogst' van 2020

Omdat door de enorme populariteit van dit prachtige ras de nestjes vaak al zijn 'uitverkocht' voordat de pups geboren zijn worden er minder nestjes op de website gepubliceerd dan voorheen. Het lijkt dan - ten onrechte - of er geen pups geboren worden. Maar voor grote/standaardpups is de druk weer enigszins van de ketel. Maar - daar is iedereen het over eens - het zijn er veel te weinig. Om je toch een indruk te geven van de 204 pups die zijn geboren in 2020 hieronder een weergave van de slagen (maten) en kleuren.

Slag 1ehelft2020

Helaas - ook tengevolge van niet geslaagde dekkingen en een miskraam - heel weinig toys.

Kleuren 1ehelft2020 

Helaas geen bruine pups (miskramen) en geen rode. Rode vindt je in Nederland sporadisch. 

 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de interesselijst via onderstaande vragenlijst.

Je hoeft geen lid te zijn van de NPC, maar bedenk wel dat leden voorrang genieten bij het maken van een reservering.  Leden ontvangen een emailbericht, nog voordat het (verwachte) nest wordt gepubliceerd op de website. Maar hou er ook rekening mee dat de fokker uiteindelijk bepaalt wie de opvoeding van zijn of haar pups af mag gaan maken.

Heb je een pup of herplaatser kunnen bemachtigen? Gefeliciteerd! Om de interesselijst actueel te houden kun je ons laten weten hoe je nieuwe huisvriend er uit ziet en waar hij/zij vandaan komt.

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter