De weg kwijt?
Direct naar
 
   

Rasinformatie

Eerste kennismaking

video

 

Maten en kleuren

Poedels zijn er in vier maten:

maat groot

maat midden

maat dwerg

maat toy

Let op: dit is de 'schoft'- of schouderhoogte. 

En in de volgende kleuren:

vijf éénkleurige (monochrome) varianten: zwart, bruin, grijs (zilver), wit en fawn (van abrikoos-beige tot -rood)

en diverse meerkleurige varianten daartussen, zoals wit/grijs, wit/bruin, wit/zwart en bruin/fawn. Vanaf 11 augustus 2020 zijn de meeste varianten nu erkend als Franse krulhaar.

De gegevens hierboven zijn niet meer dan een indicatie. Wil je het heel precies weten, dan moet je de bestuderen.

Karakter

De poedel is een wendbaar, atletisch en sierlijk ras. Deze honden worden beschouwd als een van de meest intuïtieve, attente en intelligentste rassen. Levendig, slim en speels. Ze hebben een enorm gevoel voor humor en een echte liefde voor het leven. Poedels vallen op door elegantie en waardigheid. Als één van de populairste rassen is de poedel loyaal en diep toegewijd aan zijn eigenaar en familie. Ze gedijen op menselijk gezelschap en zijn extreem gevoelig voor stemmingen en emoties van de baas. De poedel kan zich erg hechten aan een bepaald familielid soms kan dit zelfs leiden tot verlatingsangst. Poedels houden van gezelligheid. Balspelletjes en apporteren zijn favoriete bezigheden. Voor een wandeling zijn ze altijd in. Of het nu strand, bos of de stad is, samen met de baas op stap is altijd feest.

Verzorging

De poedel vergt veel verzorging. Professioneel knippen moet om de zes tot acht weken worden gedaan. De vacht kan worden verzorgd in drie verschillende stijlen: de Pet Clip, Engels zadel, en Continental. Dagelijks borstelen is zeer aan te raden om klitten te voorkomen. Het is belangrijk dat de tanden en oren op een regelmatige basis gecontroleerd en gereinigd worden. Dit ras is gevoelig voor allergieën, huidaandoeningen, diabetes, epilepsie en hart- en vaatziekten. Schaf daarom nooit een poedel aan met onduidelijke afkomst, maar altijd van een fokker die zich aan de strenge gezondheidsregels van onze vereniging houdt. 
 

Vacht

De poedel heeft een dichte, harde vacht die ofwel gekruld is of ruig. Dit ras verliest weinig tot geen haar. Een groot voordeel in huis en een aanzienlijk verkleind risico op allergie voor de eigenaar en andere huisgenoten. 
 

Trainen en opvoeden

De poedel is zeer trainbaar en enthousiast om te behagen, maar vereist vroegtijdige socialisatie en gehoorzaamheidstraining. Door hun gevoelige aard moeten ze met zachte hand opgevoed worden. Ze blinken uit in het leren van trucjes, waaronder behendigheid, apporteren en gehoorzaamheid.
 

Activiteit en bewegen

De poedel houdt van zwemmen, speelsessies en veilig aangelijnd wandelen. Poedels zullen het zeker ook goed doen in een appartement of flat, mits zij voldoende uitgelaten worden.

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter