FKM (Franse Krulhaar Meerkleurig)

Welkom meerkleurigen en hun fokkers!

Le Chien Particlore a Poil Frisé

Frankrijk bepaalt binnen de FCI hoe een poedel er uit moet zien. Zij maken de rasstandaard. Frankrijk heeft besloten de meerkleurigen “Le Chien Particolore a Poil Frisé” te noemen.

De NPC heeft al geruime tijd geleden bij de Raad van Beheer een verzoek ingediend om dit “nieuwe” nationale ras onder haar hoede te mogen nemen. En onlangs is dit verzoek gehonoreerd. En zo komt alles wat op een poedel lijkt en - mits aangekeurd - recht heeft op een stamboom onder één dak.

Dit betekent dat alle fokkers van en andere belanghebbenden bij meerkleurigen zich kunnen aansluiten bij de NPC om maximaal profijt te hebben van het lidmaatschap van onze vereniging.

De poedel “niet erkende kleur/NEK” zal binnen de FCI nog blijven bestaan, alhoewel deze poedels echter in veel landen op tentoonstellingen worden gediskwalificeerd op kleur.

 

FKM 17jul21

 

Een stamboom voor jouw FKM!

Poedels met een meerkleurige vacht zijn sinds augustus 2020 erkend als apart ras en kunnen daarom ook mee gaan doen aan shows en wedstrijden.

Voorafgaand aan de officiële stamboomregistratie moeten ze wel worden gekeurd.

Dit heet aankeuren. Daarom was er onlangs de mogelijkheid tot aankeuring van FKM's. Maar er komen natuurlijk nog meer momenten. De eerstvolgende zal vermoedelijk op 11 november a.s. zijn.

 

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter