De Nederlandse Poedelclub
De vereniging heeft tot doel: het in standhouden en verbeteren van het poedel ras. Hierbij hoort op de eerste plaats de bevordering van de gezondheid en het welzijn van de tot dit ras behorende honden in het algemeen en het voorkomen en bestrijden van erfelijke gebreken binnen dit ras in het bijzonder. Ook het bevorderen van het contact tussen fokkers en liefhebbers van poedels is een belangrijk onderdeel van de taken.

 ____________________________

Ontstaan van de vereniging

De Nederlandse Poedelclub is op 17 mei 1928 opgericht. (Dat was op 17 mei 1928, tevens het begin van de Olympische Spelen van Amsterdam). Sindsdien behartigt de vereniging de belangen van haar leden en de door hen gehouden poedels. Sinds 2000 is de NPC ook officieel lid van de Vereniging Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Dit jaar hopen wij dus het 90 jarig bestaan van onze vereniging te vieren. Onder andere met een speciale uitgave van ons Poedelvaria Magazine.

Momenteel zijn rond de 400 mensen lid van onze vereniging. Jaarlijks worden door de vereniging een aantal evenementen georganiseerd, waaronder wandelingen, de Poedeldag, en de Clubmatch, die al enkele jaren de status van kampioenschapsclubmatch heeft. Deze evenementen worden mogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van onze leden en het bestuur.

Missie

Eigenaren en fokkers van poedels bij elkaar brengen, en met goede gezonde poedels de wereld wat mooier en leuker maken. Ons clubblad PoedelVaria verschijnt 4 maal per jaar, boordevol informatie over de poedel. Ook onderhoudt de Nederlandse Poedel Club nauwe contacten met de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland, waarbinnen de vereniging zich als vertegenwoordiger van het ras beijvert voor  alle zaken die de poedel betreffen, o.a. op het gebied van welzijn voor dieren en reglementering van het fokken. Daarmee hoopt de vereniging een gezonde, aan de rasstandaard voldoende en prettig van karakter zijnde populatie poedels in Nederland te hebben en te houden. 

Natuurlijk staan we onze leden met raad en daad bij met betrekking tot verzorging en opvoeding, en proberen daar waar problemen ontstaan actief te participeren in het vinden van oplossingen.

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Google PlusVerzend via Twitter