De weg kwijt?
Direct naar
    
Ter dekking
Documenten
 
 
 
 
 
 
 
 
Gezondheid
 
 
Research
Online aangifte
 
 

Over fokken gesproken

Rashonden fokken is meer een passie dan een vak. Als de passie ontbreekt, dan ligt de verleiding om er grof geld aan te verdienen op de loer. 

De fokkers die vermeld staan op deze website zijn lid van onze vereniging en fokken volgens de regels van ons VFR, het Verenigings Fok Reglement. Door de juiste combinatie van de ouderdieren te maken, doen zij er alles aan hun pups zo gezond mogelijk op te laten groeien. Uiteraard wordt daarbij ook op de juiste karakters gelet. Een fokker blijft altijd verantwoordelijk voor zijn of haar fokproduct; de rasvereniging kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld bij eventuele problemen tussen fokkers en pupkopers.


Fokker worden?

Misschien denk je er over om ook van die prachtige poedels te gaan fokken. Daarvoor kun je uiteraard informatie krijgen bij één van onze aangesloten fokkers.

Maar ook bij de Raad van Beheer kun je sinds kort op hun website terecht voor een nieuw initiatief: Fokkerondersteuning. Op verschillende manieren (café, online forum, infodag, etc.) is er zo aan informatie te komen. 

Neem eens een kijkje:


Fairfok

Met een aantal instanties samen heeft de Raad van Beheer - als onderdeel van de Fokkerondersteuning - onlangs Fairfok verder uitgewerkt.

Er is inmiddels een mooie brochure beschikbaar op potentiële kopers van een rashond te helpen om een verantwoorde keuze te maken.

Op deze webpagina van Houden van Honden kun je een downloadlink naar de brochure vinden.


Hoe online aangifte te doen van een dekking, nestje of aanmelden van een dekreu?

Nu we als vereniging een start hebben gemaakt om van alle nesten van onze fokkers een goede (digitale) administratie bij te houden is het zaak om niet alleen alle aangiftes te ontvangen, maar dat ook in digitale vorm - online via de website - plaats te laten vinden.

Wat gebeurt er (automatisch) als je online aangifte doet?

  • je krijgt een emailbericht retour, zodat je direct kunt controleren wat je hebt opgegeven. Daarin staat ook wat je verder moet doen om de aangifte compleet te maken
  • de penningmeester krijgt per email een kopie van die gegevens om vast te stellen of en hoeveel pupbijdrage er moet worden betaald.
  • de webmaster krijgt een kopie van de gegevens.

De webmaster gaat vervolgens een nieuwe digitale 'map' maken met de gegevens van de dekking, het nestje of de dekreu.

Hieronder een voorbeeld van het 'archief' op de website:

Database

Dit archief is niet openbaar toegankelijk.

Pas als je alle vereiste documenten hebt gemaild wordt de pupcommissie geïnformeerd. De commissie kan dan alles in de administratie vinden om direct te kunnen beoordelen of alle papieren in orde zijn. Als er aangifte is gedaan van de dekking, en de papieren zijn in orde, dan is ook het nestje daarmee bij voorbaat goedgekeurd. Zodra er aangifte is gedaan van de geboorte van het nestje kan dit dan worden gepubliceerd op de website.

Je kunt aangeven dat publicatie niet nodig is (omdat de pups b.v. allemaal al zijn verkocht).

 Klik op één van de drie soorten aangifte:

Of kies één van de mogelijkheden bij Fokken, Aangifte:

kies fokken aangifte

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter