(Leestijd: 4 - 8 minuten)

Oppascentrale in bedrijf!

 Hoe meld ik mij aan voor de oppascentrale?

Leden die zijn ingelogd kunnen direct naar:

Een oppascentrale? Ook als Covid achter ons ligt?

Dit is waar waar we zo af en toe behoefte aan hebben:

1.

je wilt dolgraag b.v. een museum bezoeken. En je wilt of kunt je poedel niet alleen thuis laten. 

2.

je wilt een weekendje weg naar het buitenland. Of langer. Misschien wel drie weken. Te ver om met de auto te gaan. Dus stap je in het vliegtuig. Of anders een weekje Londen of Parijs met de Eurostar of de Thalys.

Maar dan heb je een probleem: waar laat je je poedel(s)?

Daar willen op voorbereid zijn, en daarom is de oppascentrale in het leven geroepen.

Een vast oppasadres?

Een pup aangeschaft tijdens de pandemie, maar de baas ziet je graag weer regelmatig op kantoor. Je kunt je poedel naar een asiel brengen voor de dagen dat je weer naar kantoor moet. Maar als je die nu elke week een dagje of een paar dagen naar een poedelliefhebber zou kunnen brengen?

Onderling oplossen?

Dit is het idee achter de opzet van onze oppascentrale:

andere poedeleigenaren of poedelliefhebbers inschakelen en het onderling oplossen.

Dus òf je brengt je poedel bij een andere adres waar poedels wonen of waar men ervaring heeft met poedels, òf zij brengen hun poedel bij jou, òf jij past in hun huis op de poedel en brengt je eigen poedel mee.

Zó doen we het

1.

Deze service is alleen voor leden.

We hebben hiertoe besloten omdat er privégegevens bij betrokken zijn, en als je dat niet goed aanpakt ben je zomaar in overtreding tengevolge van de AVG-regels. Bovendien dienen de leden de clubregels te respecteren, waaronder de gedragscode. Hiermee hopen we vervelende ervaringen zoveel mogelijk te voorkomen.

2.

De service is niet openbaar. Ook vanwege de AVG. Je moet hiervoor inloggen en een wachtwoord kiezen.

Ben je ingelogd, dan kun je kiezen voor een oppas voor één dag of deel daarvan, of voor een langere periode.

Logeren voor één dag (éénmalig of elke week)

Je krijgt dan een kaart te zien, met daarop de locaties waar een NPC-lid zich bevindt die zich beschikbaar heeft gesteld als oppasadres.

Dat ziet er zó uit:

kaart1dag

Dit is uiteraard een foto, maar ben je ingelogd, dan is deze kaart interactief. Als je op een locatie klikt krijg je meer te zien en je kunt inzoomen om te zien waar dat ongeveer is (wijkniveau).

Zo kun je zien waar je in de buurt kunt parkeren om b.v. met het OV verder te gaan naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit werkt met Google Maps en kun je ook de route ernaartoe bekijken.

Als het oppasadres een telefoonnummer erbij heeft gegeven voor publicatie, dan kun je gelijk bellen voor een afspraak. Zoniet, dan doe je een aanvraag en krijg je de gegevens van de coördinator.

We hopen dat dit een succes wordt en dat ook onze leden in België en Duitsland zich aanmelden als oppasadres. Zo kunnen - dankzij onze poedels - nieuwe vriendschappen ontstaan door eens op bezoek te gaan in de buurlanden en je poedel veilig bij een ander NPC-lid achter te laten. Maar natuurlijk allereerst om ons eigen land verder te ontdekken en eindelijk eens een museum of andere plek te kunnen bezoeken waar je met je poedel niet in mag.

Logeren voor een weekend of langer

Je krijgt een andere kaart te zien:

kaart week 21jan23

Dit zijn locaties van leden die zich hebben aangeboden om een poedel een vakantie van langere duur te bezorgen.

Ook hiervan hopen we uiteraard dat er nog meer Poedel-BNB's bij gaan komen. 

De aanvragen hiervoor lopen altijd via de coördinator, en er is een modelovereenkomst beschikbaar om de afspraken die je maakt voor het verblijf van jouw poedel bij een logeeradres goed vast te leggen.

Aanvragen van een logeerarrangement (alleen voor leden)

Met onderstaande knop 'Aanvraag adres of oppasser' doe je een aanvraag voor een oppasadres, of je geeft één of meer personen toegang tot jouw huis om op jouw poedel(s) te passen.

Voorwaarden

  • zowel jij als de personen waar jij je poedels te logeren brengt, dan wel de personen die jij toegang tot jouw huis geeft, zijn lid van de NPC
  • je maakt zelf afspraken over nadere voorwaarden (genoemd in de aanvraag)
  • de NPC kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen die voortvloeien uit de afspraken die je maakt met de personen aan wie je je poedels toevertrouwt
  • je respecteert de gedragscode van de NPC

Gang van zaken:

  • na ontvangst van de aanvraag door de NPC wordt direct per email bevestigd wat je hebt aangevraagd
  • we sturen je aanvraag door aan degenen die zich hebben aangemeld als oppasadres of oppasser, afhankelijk van wat je hebt aangevraagd
  • degenen die jouw aanvraag willen honoreren nemen per telefoon of email contact met je op
  • als je tot overeenstemming bent gekomen over het logeer-arrangement meldt je dit aan de NPC, zodat de aanvraag als afgehandeld kan worden beschouwd. Je gaat hierbij akkoord met het verstrekken van de persoonsgegevens van de betrokken NPC-leden
  • na afloop van het arrangement laat je de NPC via een enquete weten of alles naar wens is geweest.

Beschikbare locaties

In onderstaande plaatsen zijn momenteel adressen beschikbaar (niet volledig):

Eén dag of dagdeel Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Bergschenhoek, Bloemendaal, Castricum, Deil, Den Haag, Deurne, Eindhoven, Haarlem, Harderwijk, Herwijnen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rosmalen, Rotterdam, Utrecht, Velp, Zoetermeer
Weekend of langer Apeldoorn, Oosterhesselen, Oostvoorne
Langer dan 2 weken Nieuwe Pekela, Leeuwarden
Oppasser Leiden, Nieuwe Pekela

 

 

 

 

Aanmelden voor de oppascentrale

Er zijn twee mogelijkheden:

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter