Naam
Anne-Marie
Provincie Noord-Holland
Motivatie Toofje de poes en ik zouden graag een klein hondenvriendinnetje (maximaal 7 kg) verwelkomen in ons leven in Amsterdam. Ik ben 41 jaar en opgegroeid met honden, voornamelijk Franse bassetten. Ik beschouw de hond als een gezinslid :-) Toofje heeft samengewoond met onze basset Milou. Dat ging heel goed, ze aten samen uit een bakje. Ik woon in een klein begane grond appartement met tuin (van 50m2) op een plantsoen in een hondrijke buurt. Op 5 minuten loopafstand ligt het Westerpark, waar tal van ren-, speel- en zwemmogelijkheden zijn en waar hondenschool Omnia zit. Ik ben sportief en ruil graag mijn dagelijkse fietsrondes in voor wandel-/speeltochtjes met de hond. De hond zal in principe overal mee naar toe gaan, ook naar het werk (op de fiets). Ik werk als psychiater (met regelmatige werktijden) in een gezellige, kleine psychotherapie praktijk in de buurt. De hond zal niet therapie ondersteunend ingezet worden. Onze behandelpopulatie is volwassen en rustig. Thuis zal ik bij momenten even alleen een boodschapje moeten doen en eens in de zoveel maanden heb ik een afspraak waarbij de hond niet mee kan. Ze zal dan maximaal 2 uur alleen zijn met Toofje de poes. Mocht de hond echt niet mee op vakantie kunnen, dan kan ze bij familie of vrienden logeren. Uitlaten zal ik zelf doen: 3x per dag (waarvan 's avonds een rondje Westerpark, doe je een uur over), in het weekend wandelen bij Houtrak.
Omdat de hond meegaat naar de praktijk, is het belangrijk dat haar karaktertje is ontwikkeld en dat ze niet verharend is. Vandaar dat ik voor een herplaatser poedel kies. Ook trekt de vrolijke wederkerigheid en intelligentie van poedels me enorm aan.
Leeftijd tussen 40 jaar en 60 jaar
Roedel

ik ben alleen

ik heb één of meer katten

Leefomgeving appartement
Aandacht meer dan 8 uur per dag
Logeermogelijkheid nee, ik wil eigenaar worden
Oppassen bij anderen nee
Voorkeur dwerg
toy
Opmerkingen Belangrijke eigenschappen vind ik: aanhankelijk, zachtaardig, meegaand, vrolijk, leergierig, speels/levendig buiten rustig binnen, kan goed met katten en andere honden, geen overmatig blaffen. Liever geen overwegend witte vacht. Voorkeur voor een teefje. Mag een kruising zijn.
Ik heb veel liefde en aandacht te geven.

 

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter