(Leestijd: 2 - 4 minuten)

Informatie herplaatser 2306012

Jacky, teef, groot, wit, 1 jaar

Details

Reden herplaatsing gedragsproblemen
Gesteriliseerd/gecastreerd Nee
Stamboom aanwezig Ja
Gewend aan kinderen? Ja
Gewend aan andere huisdieren? Ja
Gevraagde vergoeding tussen € 250 en € 500

Beschrijving

Gedrag in huis / tuin
Jacky is een vriendelijk en actief hondje dat dol is op wandelen, rennen naast de fiets, met de bal spelen en trucjes leren. Binnenshuis is ze een gezellige en rustige aanwezigheid, uiteraard op voorwaarde dat ze voldoende fysieke en mentale uitdaging krijgt. Jacky is dol op mensen, maakt op een zachte manier contact en houdt van knuffelen.
Gedrag in een bekende omgeving
Jacky is een hondje dat graag haar best doet. Ze loopt over het algemeen netjes mee aan de lijn (wanneer er geen passerende auto’s zijn, zie reden herplaatsing) en kent alle basiscommando’s. Ze gedraagt zich sociaalvaardig naar andere honden en kan leuk spelen.
Gedrag in een nieuwe omgeving
Jacky zal een paar weken de tijd nodig hebben om in een nieuwe omgeving te wennen. Wij hebben gemerkt dat ze in het begin veel aansloeg op geluiden die ze niet kende, maar dat wordt nu steeds minder.
Reden herplaatsing
Wat Jacky het allerleukst vindt om te doen, is bewegende objecten najagen. Hardlopers en fietsers zijn geen probleem. Opvliegende vogeltjes en voorbijrijdende motoren/scooters hebben haar interesse, en ze is een keer achter een trein aan gerend. Op dit moment zijn met name auto’s een probleem voor haar. Ook aangelijnd zou ze daar blaffend achteraan willen gaan. Ze leert nu hoe ze zich wél dient te gedragen wanneer ze een auto ziet, en ze maakt hierin mooie maar kleine stapjes de goede kant op. Een nieuwe eigenaar zal hier, onder begeleiding van een positief trainende gedragstherapeut, verder met haar aan moeten werken. Dit zal veel tijd en energie vergen, maar is gezien haar intelligentie en bereidheid tot samenwerken geen onmogelijke opgave.
In het verlengde hiervan is met de auto meegaan ook een aandachtspunt voor Jacky. Ook in de auto wil ze namelijk passerende auto’s najagen. Ze wordt bij ons in een afgesloten soft-bench vervoerd, zodat ze niet naar buiten kan kijken. Dan blaft ze alleen bij het wegrijden en bij het inparkeren even, verder gaat het goed.
Daarnaast zou Jacky, als ze de kans zou krijgen, op geur wild (konijnen, reeën) na willen jagen. Ze loopt bij ons aan de lange lijn om dit te voorkomen. Als ze een vers spoor ruikt zou ze dat willen volgen. Als je het direct ziet, is ze makkelijk terug te roepen. Maar binnen enkele seconden kan ze helemaal ‘op het spoor’ zitten en dan is ze onbereikbaar. Op plekken waar geen wild zit (en geen auto’s in zicht zijn) of in omheinde losloopgebieden zou ze goed los kunnen lopen.
Opmerkingen
Jacky kan bij een andere hond wonen, uiteraard op voorwaarde dat het een goede match is. Een roedel met meerdere jonge honden kan te druk voor haar zijn.
Bij onze medische screening is ontdekt dat Jacky ODC in haar linkerschouder heeft. Volgens de orthopeed is de kans dat ze hier last van gaat krijgen klein. Mocht dit toch het geval zijn dan kan ze hieraan geopereerd worden.
Jacky woont nu in het Hulphondenhuis in Dronten.

Foto

foto Jacky 1 

Interesse? Vul de aanvraag in en kies dan herplaatser 2306012

Dat doe je met onderstaande knop.

Klik aan het eind op  submit (verzenden).

Als de melding volgt dat alles is opgeslagen klik je op close (afsluiten).

Wat gebeurt er verder?

Je aanvraag wordt doorgestuurd naar de eigenaar/verzorger, die contact met je zal opnemen via de telefoon of via email.

Liever eerst bellen?

Kan ook. Debbie Mulder, tel. 0641 533733 

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter