Spelregels

In de NPC houden we van "fair play".

In onze vereniging gaat het om honden. Die hebben veel plezier en heel weinig conflicten. En voor de conflicten tussen honden heb je geen spelregels nodig. Dat lossen ze tussen elkaar op. Maar de mensen die bij die honden horen. Dat is een ander verhaal. Die maken het soms behoorlijk ingewikkeld.  Daar heb je wel degelijk spelregels bij nodig. Dat noemen we de statuten. Die vindt je hier.

Poedels fokken doe je ook niet zo maar. Onze fokkers dienen zich ook aan spelregels te houden.

BWG

De landelijke spelregels zijn te vinden in het BWG (basisreglement Welzijn en gezondheid), opgesteld door de Raad van Beheer, en gelden voor alle hondenrassen. Deze regels hebben dus voorrang op alle andere spelregels. Stamboomcertificaten worden uitsluitend afgegeven aan fokkers die zich aan deze regels houden.

VFR

Daarnaast kennen we de rasspecifieke spelregels, opgesteld door de NPC, en goedgekeurd door de Raad van Beheer: het VFR (Verenigings fokreglement).

Dit VFR  vindt je hier.

Rasstandaard

Dan kun je je natuurlijk ook nog afvragen wat nu eigenlijk precies onder een poedel wordt verstaan. Ook dat is behoorlijk nauwkeurig opgeschreven. We noemen het de Rassstandaard en die vind je hier en ook onder Clubinformatie bij Downloads, Rasstandaard (als je het zelf wil afdrukken).

 

 

 

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Google PlusVerzend via Twitter