(Leestijd: 1 minuut)

Welkom meerkleurigen en hun fokkers!

Le Chien Particolore a Poil Frisé

Frankrijk bepaalt binnen de FCI hoe een poedel er uit moet zien. Zij maken de rasstandaard. Frankrijk heeft besloten de meerkleurigen “Le Chien Particolore a Poil Frisé” te noemen.

In november 2019 heeft de NPC bij de Raad van Beheer een verzoek ingediend om dit “nieuwe” nationale ras onder haar hoede te mogen nemen. 

Het is dus nu mogelijk om stambomen af te geven voor meerkleurigen. Meerkleurigen kunnen worden aangekeurd voor het stamboek.  

Het zal in ieder geval betekenen dat zeer binnenkort alle fokkers van en andere belanghebbenden bij meerkleurigen zich kunnen aansluiten bij de NPC om maximaal profijt te hebben van het lidmaatschap van onze vereniging.

Met “Le Chien Particolore a Poil Frisé”  kunnen mensen die dat leuk vinden showen tot aan CAC.  Een verplicht showtoilet is niet verplicht en wordt ook niet wordt aangemoedigd. 

De poedel “niet erkende kleur/NEK” zal binnen de FCI nog blijven bestaan, alhoewel deze poedels echter in veel landen op tentoonstellingen worden gediskwalificeerd op kleur.

 

Purple Line

up

Verzend via FacebookVerzend via Twitter